Hozzávalók:
Vaníliás piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
2,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
1 ek vanília aroma
2,5 dl víz
Kakaós piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg köles liszt
2,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
3 dkg holland kakaópor
2,5 dl víz
Krém:
20 dkg puncs pudingpor
8 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
5 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
+ 10 dkg mentes csokoládé – olvasztva
Elkészítés:
A vaníliás piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd belekeverjük a vizet.
Egy 21×24 – es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
A kakaós piskótával ugyanígy járunk el.
A krémhez a pudingport, növényi tejet, édesítőt kikeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.
Végül belekeverjük a növényi tejszínt ( nem kell felverni!!! ), és a margarint.
Ha meghűltek a piskóták, akkor kettévágjuk őket.
Elkezdjük rétegezni.
Barna lap, krém, fehér lap, krém, megint barna lap , krém, az utolsó fehér lap, majd a tetejére olvasztott csokit kenünk.
Hagyjuk 6-7 órát, hogy jól összeálljon.