Hozzávalók:
12 db rizslap
10 dkg csicseriborsó liszt
só
3 g sütőpor
3 dl víz
Töltelék:
10 dkg borsófehérje granulátum + 3 dl meleg víz
15 dkg gomba
10 dkg kukorica
10 dkg vöröslencse
1 db tv paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
2 dl növényi ital
4 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A borsófehérje granulátumot egy tálba tesszük, leöntjük a meleg vízzel, hagyjuk, amíg megszívja magát.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.
Olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, alaposan összekeverjük, hagyjuk, amíg félig megpuhul, majd hozzáadjuk a sót, fűszereket, a borsófehérje granulátumot, vöröslencsét.
Alaposan összekeverjük, felöntjük a növényi itallal, majd megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a sóval, sütőporral és a vízzel.
Egyesével megmártjuk a rizslapokat, majd lerakosgatjuk egymás mellé – egymásra. ( a fotó mutatja – 4 lap sorba, majd 4 lap fölé, majd erre 4 lap ).
A tölteléket a hosszanti egyik oldalra tesszük, két szélét a lapokban rájatjuk a töltelékre, majd óvatosan feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük ( de amúgy egyszerűbb, ha már a rizslapokat is arra helyezzük ), olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
