Hozzávalók:
11 db rizslap
12,5 dkg csicseriborsó liszt
4 g sütőpor
2 dkg édesítő
2,5 dl víz
Krém:
60 dkg főtt köles ( 15 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 6 dl növényi italban megfőzzük )
ízlés szerint édesítő
5 dkg holland kakaópor
Elkészítés:
A kölest pépesítjük botmixerrel, majd kikeverjük a kakaóporral, édesítővel .
A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral, vízzel.
Először 3 lapot mártunk meg a csicseris keverékben, ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( én kocka alakú rizslapot használtam, 21×21 – es formába tettem ), erre jön a köleses krémből, majd két rizslapot mártunk meg ( innentől már csak 2 – ével jönnek a rizslapok ), rátesszük a krémre, majd így tovább, a végén a rizslappal zárjuk.
180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Porédesítővel tálaljuk.
