Hozzávalók:
6 db rizslap ( kocka alakút használtam )
5 dkg csicseriborsó liszt
2 g sütőpor
1 dkg édesítő (1:4)
1,5 dl víz
Lapok közé:
4 dkg barna rizsliszt
3 dkg mandula liszt
2 g sütőpor
1 dkg édesítő (1:4)
0,5 dl víz
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza – natúr
25 dkg alma – lereszelve, leve kinyomkodva
ízlés szerint édesítő
1 kk rumaroma
+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez
Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral és vízzel.
A mandula lisztet, barna rizslisztet, sütőport, édesítőt és vízet is kikeverjük.
A töltelék alapanyagait egyneművé dolgozzuk.
3 db rizslapot egyesével jó alaposan megmártjuk a csicseris keverékbe, majd egymás mellé tesszük úgy, hogy érjenek egymásra a szélei.
Majd a mandula lisztes masszát eloszlatjuk rajta.
Majd újabb három rizslap, megmártjuk egyesével a csicseris keverékbe, majd ráhelyezzük.
Így egy „csíkot” kapunk.
A tölteléket eloszlatjuk rajta, majd a két hosszanti szélét picit ráhajtjuk ( mint a hagyományos bejglinél ), majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük az olajos keverékkel.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
