Hozzávalók:

6 db rizslap ( kocka alakút használtam )

5 dkg csicseriborsó liszt

2 g sütőpor

1 dkg édesítő (1:4)

1,5 dl víz

Lapok közé:

4 dkg barna rizsliszt

3 dkg mandula liszt

2 g sütőpor

1 dkg édesítő (1:4)

0,5 dl víz

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza – natúr

25 dkg alma – lereszelve, leve kinyomkodva

ízlés szerint édesítő

1 kk rumaroma

+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez

Elkészítés:

A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral és vízzel.

A mandula lisztet, barna rizslisztet, sütőport, édesítőt és vízet is kikeverjük.

A töltelék alapanyagait egyneművé dolgozzuk.

3 db rizslapot egyesével jó alaposan megmártjuk a csicseris keverékbe, majd egymás mellé tesszük úgy, hogy érjenek egymásra a szélei.

Majd a mandula lisztes masszát eloszlatjuk rajta.

Majd újabb három rizslap, megmártjuk egyesével a csicseris keverékbe, majd ráhelyezzük.

Így egy „csíkot” kapunk.

A tölteléket eloszlatjuk rajta, majd a két hosszanti szélét picit ráhajtjuk ( mint a hagyományos bejglinél ), majd feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük az olajos keverékkel.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.