Hozzávalók:
8 dkg köles
2,4 dl növényi ital ( ebben főzzük meg a kölest )
15,5 dkg gluténmentes zabpehely
4 dkg édesítő (1:4)
7 dkg margarin
6 g sütőpor
15,5 dkg barna rizsliszt
2 dkg szeletelt mandula
Tetejére:
1 – 2 db füge
+ olvasztott mentes csokoládé
Elkészítés:
A kölest alaposan mossuk át, majd a növényi italban főzzü meg.
Ha kihűlt, akkor az összes többi alapanyaggal együtt jól dolgozzuk össze.
Majd formázzunk golyókat ( 6-8 db ), tegyük sütőpapíros tepsire, tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le.
A fügét mossuk meg, majd karikázzuk fel és minden sütialapra tegyünk belőle.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg, majd csorgassuk meg olvasztott mnetes csokival.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.