Szóval, van a Toffifee.. Hogy én azt mennyire imádtam.. Oké, oké.. gluténmentes. de ott van benne a fránya tej, cukor, és mogyoró :( Én pedig enni szerettem volna :D Naná, hogy elkészítem magamnak.. És naná, hogy olyan verzióba, hogy megehessem.. Lecseréltem mindent, és most is a jó öreg datolya barátomhoz nyúltam, hogy segítsen nekem a karamell rétegben ;) Na aztán a nugát krém.. ugye azt mogyoróból készítik.. Mit nekem mogyoró.. itt a dió pajti :D Ennyiii :D <3
Na de lássuk is a receptet:
Hozzávalók:
Karamellkrém:
20 dkg datolya (kimagozva)
1 ek kókuszolaj
kb 2 ek kókuszkrém
1 kk édesítő (1:4)
Nugátkrém (vagy inkább nevezzük hamis nugát krémnek):
15 dkg dió
5 dkg olvasztott Mester diabetikus étbevonó
20 gr kókuszolaj
1 ek édesítő (1:4)
2 ek kókuszkrém
+ Mester diabetikus étbevonó
+ egész dió szemek
Elkészítés:
A karamellkrém alapanyagait összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és botmixerrel krémesre pépesítjük.
A nugátkrémet is ugyanígy készítjük el – először turmix, majd botmixer.
Én fogtam formát, azt kikentem étbevonóval, majd nugát, ebbe bele nyomtam diót, majd a karamell.
Illetve készítettem golyót is, itt először a nugátba beletettem a diót középre, majd golyóztam, és bevontam a karamellel, végül a csokival.
Majd hagyjuk jó pár órát a hűtőbe, hogy jól összeálljon, lehet egy egész éjszaka is.
U.I.:
(Megmondom őszintén nem vártam meg míg teljesen megdermed, mert már annyira kóstoltam volna :D )