toff-001

Szóval, van a Toffifee.. Hogy én azt mennyire imádtam.. Oké, oké.. gluténmentes. de ott van benne a fránya tej, cukor, és mogyoró 🙁 Én pedig enni szerettem volna 😀 Naná, hogy elkészítem magamnak.. És naná, hogy olyan verzióba, hogy megehessem.. Lecseréltem mindent, és most is a jó öreg datolya barátomhoz nyúltam, hogy segítsen nekem a karamell rétegben 😉 Na aztán a nugát krém.. ugye azt mogyoróból készítik.. Mit nekem mogyoró.. itt a dió pajti 😀 Ennyiii 😀 <3

Na de lássuk is a receptet:

Hozzávalók:

Karamellkrém:

20 dkg datolya (kimagozva)

1 ek kókuszolaj

kb 2 ek kókuszkrém

1 kk édesítő (1:4)

Nugátkrém (vagy inkább nevezzük hamis nugát krémnek):

15 dkg dió

5 dkg olvasztott Mester diabetikus étbevonó

20 gr kókuszolaj

1 ek édesítő (1:4)

2 ek kókuszkrém

+ Mester diabetikus étbevonó

+ egész dió szemek

Elkészítés:

A karamellkrém alapanyagait összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és botmixerrel krémesre pépesítjük.

A nugátkrémet is ugyanígy készítjük el – először turmix, majd botmixer.

Én fogtam formát, azt kikentem étbevonóval, majd nugát, ebbe bele nyomtam diót, majd a karamell.

Illetve készítettem golyót is, itt először a nugátba beletettem a diót középre, majd golyóztam, és bevontam a karamellel, végül a csokival.

Majd hagyjuk jó pár órát a hűtőbe, hogy jól összeálljon, lehet egy egész éjszaka is.

U.I.:

(Megmondom őszintén nem vártam meg míg teljesen megdermed, mert már annyira kóstoltam volna 😀 )

toff-002 toff-003 toff-005 toff-006