Hozzávalók:

60 dkg Mester házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

3 ek köleskása

1 ek tápióka keményítő

1 ek almarost

6 dl víz

3 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (élesztőn kívül ) egy nagy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk az élesztőt, elkeverjük avval is. Majd a vizet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és jól belegyúrjuk. Barna rizsliszttel szórt lapra tesszük és ezen megformázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük (tehetjük formába is, ha van nagyobb :D ). Lekenjük olajjal. Majd 50 fokon 45 percet kelesztjük. Majd 180 fokra felvesszük a hőfokot és további kb 40-50 percet sütjük.