Óriási vegán tortát készítettem a Székesfehérvári Cutler 2. születésnapjára.
Hozzávalók (40 szelet!!!)
1.réteg
2 cs Mester család keksztekercs por (700 gr)
1 kg datolya (magozott, ezt áztassuk be 1 órára készítés előtt!)
20 dkg holland kakaópor
15 dkg olvasztott mentes csokoládé (házi csoki is lehet)
kb 5,5 – 6 dl rizstej
ízlés szerint édesítő
2.réteg
50 dkg kókuszreszelék (Mester család)
45 ml vanília aroma
15 dkg Agave szirup
8 dkg édesítő (1:4)
5,5 – 6 dl kókuszkrém
2 dl kókuszolaj
15 dkg kókuszliszt
3.réteg
3 kg fagyasztott meggy (ezt engedjük ki )
60 dkg lekvár – meggy
15 dkg Agavé szirup
ízlés szerint édesítő
5 dkg útifűmaghéj
30 gr agar – agar
4. réteg
Házi csokoládé ( videóval és leírással a fem3 ban való szereplésemnél ITT)
Elkészítés:
1. réteg
A beáztatott datolyát leturmixoljuk, a csokoládét megolvasztjuk, majd az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk. Egy nagy formát (nekem gáztepsi volt) sütőpapírral kibélelünk és rányomkodjuk.
2. réteg
Az alapanyagokat egy jó nagy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk, rátesszük az első rétegre és elegyengetjük.
3.réteg
A kiengedett meggyet leturmixoljuk, majd szűrő segítségével kinyomkodjuk a levét. Majd a többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük (kivéve agar-agar). Az agar agart a meggy kinyomkodott levébe (kb 1 dl legyen) kikeverjük, majd sűrűre főzzük, majd ezt is belekeverjük a meggyes töltelékbe. Majd rátesszük a kókuszos rétegre.
4. réteg
Elkészítjük a házi csokit .
( Csoki réteg:
100 gr kókuszzsír
100 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő
kb. 2 ek kókuszkrém
ez az alap arány, én kb 5-5 szorosát készítettem kicsit több kókuszkrémmel)
Majd ráöntjük a meggyes rétegre.
Hagyjuk kissé szilárdulni, majd díszítjük.
Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.