Hozzávalók:

10 dkg csiceriborsó liszt

10 dkg köles liszt

2,5 dkg lenmagliszt

20 gr útifűmaghéj

10 gr útifűmaghéj őrlemény

3 gr xantán

1 cs sütőpor

1 ek ecet

3,4 dl víz

+ szezámmag a szóráshz

Elkészítés:

Az száraz alapanyagokat egy nagy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.

Két nagy bucit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük. Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.

Sajtos cukkini pogácsa (én ezt tettem bele)

kb 40 dkg cukkini lereszelve

15 dkg reszelt növényi sajt

útifűmaghéj

Elkészítés:

A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. Majd hozzáadjuk a növényi sajtot, és annyi útifűmaghéjat, hogy összeálljon. Forró olajban kisütjük.