Hozzávalók:
40 dkg Mester házi kenyérliszt
6 gr porélesztő
2 ek vanília aroma
10 dkg eritrit
7,5 dkg margarin – olvasztva
1 dl rizstejszín
8 gr Orgran tojáspótló + 8 ek víz elkeverve
2,5 dl víz
+ rizsliszt
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és jó alaposan elkeverjük. Majd egy másik tálba a nedves alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyaghoz és jó alaposan kidolgozzuk. Lefóliázzuk és hagyjuk kelni 1 órát.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Mentes csokival, por édesítővel vagy akár cukormentes szörp és porédesítő keverékével tálaljuk.
![gergo-031](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-031.jpg)
![gergo-029](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-029.jpg)
![gergo-028](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-028.jpg)
![gergo-032](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-032.jpg)
![gergo-033](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-033.jpg)
![gergo-034](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-034.jpg)
![gergo-035](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-035.jpg)
![gergo-036](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-036.jpg)
![gergo-037](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-037.jpg)
![gergo-039](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-039.jpg)
![gergo-041](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-041.jpg)
![gergo-042](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/10/gergo-042.jpg)