Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Test & lélek magazin 2017/4 – 2017.11.14

2017. november 15.|Média - Megjelenések|

Ajánlott bejegyzések

Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Dabas Rádió interjú – 2023.11.04

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Mandulás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Hamis Raffaello szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Almás galette ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Epres kókusztekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Mákos – szilvás pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

A galette olyan, mint nekünk a pite. Csak a franc A galette olyan, mint nekünk a pite. Csak a franciáknál így hívják. Na meg azért más a formája is :D De amúgy brutál finom. Ezt a sütit is lehet többféle gyümölccselkészíteni. Nálam most almás készült némi fahéjjal ( sütibe így a legjobb :D szerintem ). A tésztája abszolüt nem volt macerás, összeállítottam, én hagytam kicsit pihenni, majd egy sütőpapíron egész egyszerűen a kezemmel megformáztam. Minek nekem sodrófa ( nyújtófa ). 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója,kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/30/almas-galette-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg mandula liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő ( 1:4 )
3 g sütőpor
10 dkg margarin
1 kk vanília aroma
0,5 dl növényi ital
Töltelék:
2 db alma
fahéj
ízlés szerint édesítő (1:4)
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi italt.
Hagyjuk állni 10 percet.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük a tésztát, kezünkkel lelapítjuk, kör alakra formázzuk.
Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk.
A cikkeket elkezdjük körbe rakni úgy,hogy a széle a tésztának szabadon maradjon.
Majd a szélet ráhajtogatjuk az almás részre.
Kör alak lesz.
Majd megszórjuk gahéjjal és édesítővel.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #galette #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #vegan #glutenfree #fruit #milkfree #sugarfree #eggfree #recipe #alma #apple #baking #cake
Ha hétvégén egy tényleg extra gyors sütit sze Ha hétvégén egy tényleg extra gyors sütit szeretnétek készíteni, akkor szerintem ez tuti lesz. Epres kókusztekercs... nincs sütés, csupán összeállítod a külső kókuszos réteget, kinyújtod, majd megtöltöd az epres töltelékkel! Tényleg pofon egyszerű az egész, még túl sok alapanyag sem kell hozzá! Nálunk bejött - nagyon! Nem fullasztó, ráadásul ez az epres krém benne, annyira passzol hozzá. Mondjuk én alapból szeretem a kókuszos dolgokat. Ha tényleg valami gyors finomságra van csak időtök, akkor ne habozzatok. Próbáljátokki ezt a finomságot!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/28/epres-kokusztekercs-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Kókuszos rész:
12 dkg kókuszliszt
12 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg kókuszliszt
1 ek vanília aroma
20 dkg margarin
1,5 dl növényi tejszín
ízlés szerint porédesítő
Erpres krém:
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
ízlés szerint porédesítő
6,5 dkg kókuszreszelék
5,5 dkg margarin
+ kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A kókuszos részhez az alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírra tesszük, majd egy másikat ráteszünk és kinyújtjuk.
Az epret kiolvasztjuk, majd az eperes krém többi alapanyagát hozzáadjuk és jól kikeverjük.
Ezzel megkenjük a kókuszos kinyújtott lapot, majd feltekerjük.
Csomagoljuk be a sütőpapírba, majd tegyük a hútőbe 3-4 órára.
Majd felszeletelés előtt szórjuk meg kókuszreszelékkel.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #kókusztekercs #epres #coconotroll #vegan #glutenfree #fruit #milkfree #sugarfree #eggfree #recipe #nobaking
Nekem a pite akkor pite, ha jól tele van töltelékkel :D Igaz, szilva szezon az odébb van, viszont nekem volt egy jó nagy üveg cukormentes szilvabefőttem. Így jött az ötlet, akkor készítek egy szilvás - mákos pitét. Egyébként én ezt a párost alapból is szeretem ( bár mondjuk mi az amit nem ? :D Tényleg olyan vagyok , mint a PomPom mesében ama bizonyos Madárka ( Gombóc Artúr - csak ő a csokival volt így, én meg a sütivel ) :D ).
Nos, a lényeg a lényeg. Ez a tészta nagyon omlós és puha lett, benne a sok - sok töltelék. Nem száraz - hanem szaftos ( akinek nem tetszik eza  szó sütire, az lapozzon :D :P ). Szerintem próbáljátok ki, akár most, vagy pedig hétvégén!!!
Minden alapanyagot pedig be tudtok szerezni hozzá a @medilineextra ból - mert ott minden is van!!!! 
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/28/makos-szilvas-pite-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
35 dkg Schar Mix C
15 dkg margarin
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
1,5 dl növényi tejszín
Töltelék:
50 dkg szilva ( nekem befőtt volt )
10 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
1-2 kk rumaroma
+ olaj a kenéshez
+ rizslisztt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt.
Két egyforma részre osztjuk.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztákat rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk az egyiklapot.
Beletesszük a formába.
A szilvát a mákkal, édesítővelés rumaromávalösszekeverjük, majd a tésztára oszlatjuk.
Majd kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ráhelyezzük a szilvás töltelékre.
Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.
#szponzorálttartalom #mediline #fyp #gluténmentes #vegán #monakonyhaja #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #gyümölcsös #mák #szilva #pite #recipe #fruit #eggfree #sugarfree #milkfree
Amikor mindenből is van egy kis maradék :D Na í Amikor mindenből is van egy kis maradék :D Na így jött össze ez a finomság. :D Volt még egy kis mák, meg egy kis darált dió, meg a fagyasztott meggyből is volt bontott csomag.. :D Gondolom nem csak én vagyok így, hozzunk össze belőle valamit. Hát brutál finom lett! Amúgy a tésztával sem pepecseltem, hogy nyújtogassam oda meg vissza :D Egész egyszerűen belemorzsoltam. Gyerekek! Nagyon jó kis süti állt a végére össze, én amúgy is szeretem például a flódnit, na abban is van aztán minden, ebben is! :D Fantasztikus íze van, na meg tele van töltelékkel :D
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/27/almasdiosmeggyesmakos-2/
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
16,5 dkg margarin
1 dl növényi ital
1 kk citromlé
Töltelék:
60 dkg alma
10 dkg darált dió
20 dkg meggy
10 dkg mák
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi italt és a citromlevet.
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
Összekeverjük a dióval és édesítővel.
Egy másik tálban a meggyet, mákot és édesítőt összekeverjük.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát három részre osztjuk
A tészta egy harmad részét belenyomkodjuk a formába, erre jön a meggyes - mákos keverék, majd megint egy adag tészta, de ezt már csak úgy belemorzsoljuk, erre az almás - diós réteg, majd a maradék tészta a tetejére.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #cake #healthyliving #healthyrecipes #milkfree #sugarfree #eggfree #fruit #gyümölcsös #alma #apple #mák #dió #meggy #recipe
Nálunk még csak érik az eper ( már kemény egy Nálunk még csak érik az eper ( már kemény egy szemet szüreteltem :D Amúgy nagyon fini! ), így még kénytelen vagyok a bolti felé venni az irányt. Nekünk az egyik kedvencünk. Így ismét egy epres finomságot hoztam nektek. Igazából egy egyszerű kakaós piskótát készítettem, majd ehhez egy epres - joghurtos ( növényi ) krém készült. Persze némi kis tejszín ( növényi ) is került bele - ez fel lett verve habbá. Olyan csuda finom kis sütemény kerekedett nagyon gyorsan, mert amúgy tudjátok, igyekszem olyan finomságokat hozni, amik egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és nem kell órákat állni a konyhában ( na jó, ennél azért kellett várni, hogy olyan jól összeálljon - viszont megérte! ) :D <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/26/epresjoghurtos/
Piskóta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
3 dkg holland kakaópor
2 dkg útifűmaghéj
1 ek citromlé
2,1 dl víz
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
Krém:
35 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
2 dl növényi tejszín
1 kk citromlé
2 dl növényi joghurt
1 kk vanília aroma
10 - 20 g útifűmaghéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
21x21 - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, és egyneművé dolgozzuk ( kézi robotgéppel ).
Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk.
Megtöltjük a krém egyik felével, majd a másik felével beborítjuk a piskóta tetejét.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #cake #healthyliving #healthyrecipes #milkfree #sugarfree #eggfree #fruit #gyümölcsös #eper #recipe #sütemény
Szedres - joghurtos ( növényi ) süti nagyon egy Szedres - joghurtos ( növényi ) süti nagyon egyszerűen. Komolyan el lehet hinni, hogy kb 15 perc alatt össze lett állítva. Utána már csak a sütő dolga volt, hogy megbarnítsa :D :P. Egész egyszerűen kikevered a piskóta tésztát, majd a szedres - joghurtos részt rá. Imádom az ilyen villám sütiket. Ráadásul ebben az nagyon bejött nekem, hogy ez a szedres cucc, olyan kis tapadós.. nem tudom igazából mihez hasonlítani, de ugye a tetejére lett téve, és ahogy rásült. Uh.. nekem nagyon bejött. Tényleg érdemes elkészíteni ( ha nem szereted a szedret, tegyél nyugodtan más gyümölcsöt bele - de szerintem annyira jó színe is lett neki ).
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/25/szedres-joghurtos-sutemeny-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Piskóta:

10,5 dkg gluténmentes, zabpehelyliszt

16,5 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

1 ek citromlé

3,4 dl víz

+ 15 dkg szeder

+ 16,5 dkg növényi joghurt

+ ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt 21x21 - es formába tesszük.

A növényi joghurtot, édesítőt, szedret egy tálban elkeverjük, majd a piskóta tetejére oszlatjuk.

Villával széthúzkodjuk többször.

180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #cake #healthyliving #healthyrecipes #milkfree #sugarfree #eggfree #szeder #recipe
A krémes sütik a kedvenceim - is :D És még min A krémes sütik a kedvenceim - is :D És még mindig eper ... ( amúgy simán lehet készíteni meggyel, barackkal... stb ). Könnyed piskóta, amit ez a mennyei tejszínes ( növényi ) epres - chia magos krém beborít, és még megspékeltem epres lekvárral ( természetesen mentes - komolyan tiszta gáz, hogy mindent így ki kell írni, mert mondjuk, ha valaki elolvassa a receptet, akkor mindent is lát :D ). Nagyon durván finom lett!! Itt tényleg nagyon fontos, hogy ne rögtön essetek neki, hanem ki kell várni azt a pár órát, míg úgy jól összeáll!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/22/epreschiasuti/
Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
2,7 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
3,4 dl víz
Krém:
30 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
ízlés szerint édesítő
0,5 dl növényi ital
1 kk citromlé
60 g chia mag
2,5 dl növényi tejszín
+ mandula a szóráshoz
+ kb. 20 dkg eper lekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Egy 20x24 - es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Az epret az édesítővel és a növényi itallal felfőzzük, majd belekeverjük a chia magot és a citromlevet.
Hagyjuk amíg teljesen kihűl, mert a magok megszívják magukat és besűrűsödik.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd az epres keveréket hozzáadjuk és jól kikeverjük.
A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot a lekvár felével, majd jöhet rá a krém egyik fele, majd a másik lap ra, erre is lekvár, majd a krém maradéka.
Megszórjuk mandulával, majd hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #eggfree #sugarfree #milkfree #healthyrecipes #healthyliving #eper #cake #strawberry #baking
A minap olyan nagy sikere volt a sütés nélküli A minap olyan nagy sikere volt a sütés nélküli köles sütinek, hogy úgy gondoltam ismét készítek. Persze nem teljesen ugyan azt :D 
Ezúttal az alsó réteg zabpehely ( természetesen gluténmentes ) és zabpehelyliszt ( ez is természetesen gluténmentes - muszáj kiemelnem, mert vannak akik egy szóba is totál bele tudnak kötni - pedig csak olvasni kellene rendesen :D - Bocsi... ezt nem lehetett kihagyni!!! :D ).
Szóval erre a zabpehlyes - ami még mindig gluténmentes - rétegre jött a köles, ami most fahéjas verzió - de vaníliás is lehet - erre pedig meggy és meggylekvár keveréke jött.
Ha a kölesed már megvan, akkor mindössze kb. 15 percet ( kukacoskodóknak 20 perc - mert ebbe is kötöttek már bele, pedig van hogy direkt nézem az időt :D ) vesz igénybe ez a finomság megvarázsolása. Aztán hagyd egy éjjelt a hütőben :D Lehet nem bírod majd ki :D 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/22/meggyes-koleses-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
1. réteg
20 dkg gluténmentes zabpehely
7,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
1 ek vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
16.5 dkg margarin
2. réteg
15 dkg köles
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
1-2 kk fahéj
10 g útifűmaghéj
2 ek citromlé
3. réteg
25 dkg meggy
20 dkg meggyléekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán
Elkészítés:
A kölest átmossuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt, növényi tejszínt, édesítőt és megfőzzük.
Ha kihűlt, belekeverjük a fahéjat, citromlevet és útifűmaghéjat.
Az első réteg alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Majd egy 20x24 - es tepsit folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a zabos masszát.
Erre jön az előzőleg elkészített köleses réteg.
A lekvárt a meggyel ( nekem fagyasztott volt - ezt kiengedtem ) és az útifűmaghéjjal kikeverük, majd a köleses rétegre oszlatjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #eggfree #sugarfree #milkfree #healthyrecipes #healthyliving #köles #millet  #meggy #sourcherry
Pizza nálunk nagyon sokszor készül, egyszerűen Pizza nálunk nagyon sokszor készül, egyszerűen imádjuk... ennyi :D Ha készítek, akkor mindenkinek a saját íze szerint pakolom meg a finomságokkal. 
A mostaninak a tésztáját annyira eltaláltam, nagyon finom lett, puha, de mégis ropogós. 
Nem nehéz az elkészítése, és tényleg mindenki olyan feltétet tesz rá, amilyet szeretne.
Nálam mustáros alap lett, erre pedig reszelt répa, paprika, növényi felvágott helyettesítő, ezeket megszórtam zöldfűszerekkel, sóztam, majd pedig mehetett a tetejére az elmaradhatatlan növényi sajt.
Nálam nagyon betalált. Egyszerűen imádtam ezt a tésztát. Lehet vékonyabbra -  vagy éppen vastagabbra is nyújtani - tudjátok, pont mint a pizzériákban :D Van a vastag vagy van a vékony tésztás pizza! ( Mondjuk nekem mind a kettő jöhet :D ).
Az alapanyagokkal sem volt gondom, hiszen mindent egy helyről, a @medilineextra  áruházból szereztem be hozzá - mert ott minden is van. <3
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!
Glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/22/pizza-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan-2/
Hozzávalók:
25 dkg Its Us Miklos Universal Mix
4 g porélesztő
só
bazsalikom
oregánó
2,5 dl víz
1 kk olaj
Feltét:
sárgarépa - reszelve
Tv paprika
gluténmentes -  vegán felvágott helyettesítő
10 dkg növényi sajt - reszelve
+ mustár - ez az alap nálam
+ olaj a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd pedig az olajjal alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk és sütőpapíron kinyújtjuk kör alakba.
Széleit felhajtjuk.
A tv paprikát megmossuk, felszeleteljük, a növényi felvágottat is felszeleteljük.
Majd egy tálba tesszük a répát, paprikát, felvágottat, sózzuk, fűszerezzük.
Megkenjük mustárral ( de lehet ketchuppel, majonézzel... ) a piza tésztát, majd jöhet a feltét, majd erre a növényi sajt.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
 
#szponzoralttartalom #mediline #fyp  #gluténmentes #vegán #monakonyhaja #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #eggfree #sugarfree #milkfree #healthyreci
Aki szemfüles, az bizonyára tudja, hogy a blogom Aki szemfüles, az bizonyára tudja, hogy a blogomon van több hatlapos süti recept. Viszont én meg azt tudom, hogy vannak, akik úgymond nem szeretnek bajlódni a lapok külön - külön sütésével ( pedig szerintem nincs benne semmi - hamar megvan az is :D ). Na szóval... akkor térjünk a lényegre :D Fogtam három nagy gáztepsit, kibéleltem sütőpapírral, majd csináltam egy jó kis piskóta tésztát, ezt elosztottam a három tepsiben, majd megsütöttem, félbe vágtam.. és tádááámmm... kész is a hat lap :D Aztán jött a jó kis kakaós cucc bele, na meg pár óra várakozás, hogy jólösszeálljon.. majd tolhattuk is arcba :D Bitang finom lett - és nem csak szerintem ;) Mert többen is kóstoltak :P Szóval az van, ha csak a lapok külön - külön nyújtása és sütése ami visszatart, akkor szerintem ez tuti jó alternatíva rá!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/21/piskotas-hatlapos-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg cirok liszt
10 dkg köles liszt
30 dkg barna rizsliszt
3 dkg útifűmaghéj
6 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
1,5 ek citromlé
Krém:
10 dkg holland kakaópor
2 cs csokoládés pudingpor - gluténmentes
1-2 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
10 dkg margarin
2 dl növényi tejszín
3 dl növényi ital
Elkészítés:
Készíts elő 3 gáztepsit ( akkora, amekkora befér a sütődbe - a legnagyobb - ezt hozzászokták adni!!!! ).
Tegyél sütőpapírt mindegyikre.
A piskóta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.
Majd a három tepsin oszd el a masszát, egyengesd el.
Süsd meg őket kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben.
A krém alapanyagait ( kivéve a margarin ) tedd egy lábasba, keverd jól össze, főzd sűrűre, majd keverd bele a margarint.
Ha meghűltek a piskóták akkor félbe vágjuk, így lesz hat lapunk.
Folpackkal bélelj ki egy kisebb tepsit ( amibe belefér a lap - mostmár csak fél lap ).
Jön az első lap, rá a krém, megint lap, megint krém.... egész addig, amíg el nem fogy. A tetejére lap kerül.
Majd hajts rá a folpackot és hagyd kb. 6-7 órát, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #fyp  #hatlapos #monakonyhaja #glutenfree #vegan #tejmentes
Az almás pite egy olyan süti, ami szerintem majd Az almás pite egy olyan süti, ami szerintem majdnem minden családban készül. Amolyan alap sütemény :D Mi is nagyon szeretjük, viszont .. hogy nem mindig ugyanúgy készüljön, szeretem varriálni. Most pudingos verzióban készült, és amúgy kocka alakú formában sütöttem. Került bele főzött vaníliás puding is - ugye ezt kevertem össze az almával és a fahéjjal. Na meg a tetejét kicsit megbolondítottam egy kis mandulával :D Adjunk akkor már neki :D <3
Szerintem nagyon fini lett!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/20/pudingosalmas/
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg margarin
4 g sütőpor
kb. 1,1 dl növényi ital
4 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
35 dkg alma
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
2 dl növényi ital
1 kk fahéj
ízlés szerint édesítő
+ mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk amargarint.
Összedolgozzuk, majd pedig a növényi tejet adjuk hozzá, és alaposan kidolgozzuk.
Egy 20x20 - as formát sütőpapírral kibálelünk, majd nedves kézzel belenyomkodjuk a tésztát ( a széleire is kerüljön ).
A pudingot a növényi itallal és édesítővel megfőzzük.
Az almát megmossuk, lereszeljük.
Hozzákeverjük a pudinghoz, majd ízlés szerint keverünk bele fahéjat.
Ezt a pudingos - almás keveréket beleöntjük a pite alapba, elegyengetjük, megszórjuk mandulával.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #fyp #recept  #monakonyhaja #alma #apple #vanília #fahéj #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #lisztkeverékmentes #healthyrecipes #healthyliving #freefrom #glutenfree #vegan #eggfree #sugarfree #milkfree
Szerintem egy kezemen megtudom számolni, hogy a 1 Szerintem egy kezemen megtudom számolni, hogy a 13 éve tartó diétám alatt ( mentes ) hányszor készítettem vaníliás karikát. :D Pedig mindig is az egyik kedvencem volt. Emlészem, hogy a dobozban legtöbbször kettő - kettő össze is volt tapadva, de nem szedtem szét, úgy csusszantottam anno az arcomba :D Na de eljött az idő, hogy süssek. Nem is bántam meg, azt gondolhatjátok :D <3 Igaz, hirtelenjébe nem találtam a kisebb kiszúróm, így fánk szaggatóval készültek ( bocsi, nézzétek el :D ), amúgy ez az ízén semmit sem változtatott :D Annyira kis puhos,omlós lett... Uh... Szerintem hamarosan újabb adag fog készülni belőle!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/19/vanilias-karika-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
20 dkg köles liszt
4 dkg édesítő ( 1:4 ) - porrá őrölve
5 g sütőpor
15 dkg margarin - puha
1-2 kk vanília aroma
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ csokoládé - gluténmentes - cukormentes - vegán - olvasztva
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint.
Csomagoljuk be folpacka és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
Majd barna rizslisztes lapon nyújtsuk ki és szaggassuk.
Sütőpapíros tepsire tegyük őket ( egymástől távol ) és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük meg.
Ha kihűlet, akkor olvasztott csokival borítjuk az egyik oldalát.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #vaniliaskarika #vanilias #vanilla #csokoládé #chocolate #keksz #cookie  #healthyrecipes #healthyliving #freefrom #glutenfree #vegan #eggfree #sugarfree #milkfree
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (3)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (9)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (4)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (140)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (412)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 176)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top