Hozzávalók:

12,5 dkg Mester süteményliszt

27,5 dkg Mester mézes süteményliszt

5 gr sütőpor

10 dkg margarin

10 dkg rizstejszín

2 ek édesítő (1:4)

1 ek utifűmaghéj

Szükség szerint víz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

3 db alma lereszelve

kb 10-15 dkg dió – darált

ízlés szerint édesítő

+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk. Majd az almát, édesítőt és diót összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyiket kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, rátesszük a tölteléket, majd a másik kinyújtott lapot. Lekenjük rizstejszínes olajjal. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.