Hozzávalók:
12,5 dkg Mester süteményliszt
27,5 dkg Mester mézes süteményliszt
5 gr sütőpor
10 dkg margarin
10 dkg rizstejszín
2 ek édesítő (1:4)
1 ek utifűmaghéj
Szükség szerint víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
3 db alma lereszelve
kb 10-15 dkg dió – darált
ízlés szerint édesítő
+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk. Majd az almát, édesítőt és diót összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyiket kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, rátesszük a tölteléket, majd a másik kinyújtott lapot. Lekenjük rizstejszínes olajjal. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.