Hozzávalók:

20 dkg Mester házi kenyérliszt

20 dkg Mester süteményliszt

1,5 ek édesítő (2:4)

1 cs porélesztő

8 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz

2 dkg Orgran Gluténpótló

0,8 dl rizstejszín

kb 1,8 dl víz

15  dkg zsír

+ rizstejszínes olaj a kenéshez

+ édesítővel elkevert dió  – kikeverjük rizstejszínnel, hogy ne legyen száraz

+ mazsola

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, összemorzsoljuk a zsírral,  majd hozzáadjuk a tojáspótlót (kikeverve vízzel), rizstejszínt és vizet. Jó alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk pihenni. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk. Két részre szedjük (két rúd lesz). Kinyújtjuk, megkenjük diókrémmel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. (ugyan ezt a másikkal, de abba mazsola is megy). Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejszínes olajjal, megszúrkáljuk, majd kb 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.