Hozzávalók (4 nagy vagy 8 kisebb)
30 dkg Mester házi kenyérliszt
40 dkg Mester süteményliszt
20 dkg Mester kelt tésztaliszt
5 dkg édesítő (1:4)
3 db tojás
2 cs porélesztő
35 dkg puha zsír
3 dl langyos rizstej
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
1.
20 dkg mák – édesítő – rizstejszín keveréke (kenhető állagú legyen)
2.
20 dkg gesztenye massza – édesítő – 5-6 ek rizstejszín
3.
20 dkg gesztenyemassza – 5 dkg olvasztott csoki – 1,5 ek holland kakaópor – édesítő
4.
20-25 dkg darált dió – édesítő – rizstejszín (kenhető állagú legyen)
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a zsírt, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a rizstejet, jó alaposa kidolgozzuk, majd meleg helyen pihentetjük egy órát.
Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, és 8 (vagy 4 ) részre osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel (8 db nál mindegyikből kettő rúd lesz).
Majd behajtjuk a két szélét és a másik oldalról pedig feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük felvert tojással. 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.