Hozzávalók:

25 dkg Mester süteményliszt

5 gr porélesztő

2 ek édesítő (1:4)

10 gr Orgran tojáspótló + 6 ek víz elkeverve

5 dkg Orgran gluténpótló

szerecsendió

fahéj

10 dkg margarin – olvasztott

1,55 – 1,65 dl rizstej

2 marék mazsola

diabetikus csokoládé

aszalt sárgabarack

+ olvasztott margarin  a kenéshez

+ por édesítő a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük (az aszalványok és csoki is jöhet bele), majd hozzáadjuk a tojáspótlót és margarint, eldolgozzuk, majd a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük. Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kissé kinyújtjuk, majd az egyik oldalt középre hajtjuk és két mélyedést csinálunk, a közepe egy csíkban magasabb legyen.

Majd 30 percet újra pihentetjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón margarinnal lekenjük, majd megszórjuk porédesítővel.