Hozzávalók:

12,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg tápióka keményítő

10 dkg köles liszt

6 dkg útifűmaghéj

1,5 ek édesítő (1:4)

1 ek citromlé

5 gr sütőpor

4,5 dl víz

+ kakaópor – édesítő – rizstejszín elegye

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre szedjük. Mind a kettőt kör alakban kinyújtjuk és 4 (vagy 8, attól függ mekkora kiflit szeretnénk) cikkelyre vágjuk. Majd így kapunk 8 vagy 16 háromszöget. Két darab háromszög lesz egy kifli. Mind a kettőt megkenjük a kakaós krémmel (sűrű krém legyen), majd egymásra tesszük, a kakaós legyen felül. Majd a hosszanti résztől feltekerjük. Kiflit formázunk. Majd az összes tésztával ezt csináljuk. Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk, míg teljesen kihűl.