Hozzávalók:
12,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg tápióka keményítő
10 dkg köles liszt
6 dkg útifűmaghéj
1,5 ek édesítő (1:4)
1 ek citromlé
5 gr sütőpor
4,5 dl víz
+ kakaópor – édesítő – rizstejszín elegye
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre szedjük. Mind a kettőt kör alakban kinyújtjuk és 4 (vagy 8, attól függ mekkora kiflit szeretnénk) cikkelyre vágjuk. Majd így kapunk 8 vagy 16 háromszöget. Két darab háromszög lesz egy kifli. Mind a kettőt megkenjük a kakaós krémmel (sűrű krém legyen), majd egymásra tesszük, a kakaós legyen felül. Majd a hosszanti résztől feltekerjük. Kiflit formázunk. Majd az összes tésztával ezt csináljuk. Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk, míg teljesen kihűl.
![dscn8731](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8731.jpg)
![dscn8732](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8732.jpg)
![dscn8733](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8733.jpg)
![dscn8734](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8734.jpg)
![dscn8735](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8735.jpg)
![dscn8736](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8736.jpg)
![dscn8737](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8737.jpg)
![dscn8738](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8738.jpg)