Hozzávalók:
7,5 dkg tápióka keményítő
40 gr útifűmaghéj
12,5 dkg barna rizsliszt
8 dkg köles liszt
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
kb 3,5 – 3,6 dl víz
+ olaj a sütéshez / kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és alaposan kidolgozzuk. Majd 5-10 percet pihentetjük. Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, majd másfél – két ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánk szaggatóval szaggatjuk.
Forró olajban kisütjük.
Sütőben is süthetjük 180 fokon kb 20-30 perc alatt.
![dscn8935](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8935.jpg)
![dscn8936](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8936.jpg)
![dscn8937](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8937.jpg)
![dscn8938](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8938.jpg)
![dscn8939](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8939.jpg)
![dscn8940](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8940.jpg)
![dscn8941](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8941.jpg)
![dscn8942](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8942.jpg)
Sütőben sütve:
![dscn8945](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8945.jpg)