Hozzávalók:
10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
5,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)
3,5 dkg útifűmaghéj
5 gr sütőpor
10 gr xantán
5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
4 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk. Zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.
180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Vegán gombás pogácsa
Hozzávalók:
2 nagyobb fej gomba
2 laska gomba
1 db répa
5 kelbimbó
csicseriborsó liszt
1 ek útifűmaghéj
só
kb 5-6 ek víz
ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és szeletelőgépbe tesszük, aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, vizet, sót, útifűmaghéjat és annyi csicseriborsólisztet, hogy gyúrható legyen. Majd pogácsákat formázunk belőle, kezünkkel lenyomkodjuk (4 db ), sütőpapíros tepsire tesszük és kb 20 perc alatt megsütjük.