Hozzávalók:

10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

15 dkg köles liszt (ITT)

5,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)

3,5 dkg útifűmaghéj

5 gr sütőpor

10 gr xantán

5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

4 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk. Zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

Vegán gombás pogácsa

Hozzávalók:

2 nagyobb fej gomba

2 laska gomba

1 db répa

5 kelbimbó

csicseriborsó liszt

1 ek útifűmaghéj

kb 5-6 ek víz

ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és szeletelőgépbe tesszük, aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, vizet, sót, útifűmaghéjat és annyi csicseriborsólisztet, hogy gyúrható legyen. Majd pogácsákat formázunk belőle, kezünkkel lenyomkodjuk (4 db ), sütőpapíros tepsire tesszük és kb 20 perc alatt megsütjük.