Házi rétes
Hozzávalók:
20 dkg mester süteményliszt
10 dkg mester házi kenyérliszt
1 db tojás
5 dkg zsír – puha

csipet só
1 kk édesítő (1:4)
1 kk almaecet
2,4 dl víz
Töltelék:
4 db közepes alma
ízlés szerint édesítő
20-25 dkg darált dió
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás 1 kk olajjal kikeverve a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a zsírt, eldolgozzuk benne,
majd hozzá adjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Majd egy nagy asztalra terítőt teszünk, erre
rizslisztet, átforgatjuk a tésztát rajta, majd még egyszer lisztezzük a terítőt. Jó vékonyra kinyújtjuk,
amennyire csak lehet. Beletesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd a tojásos olajjal lekenjük.
180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.