Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt

3 g bambuszrost

2 dkg tápióka keményítő

2 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 dkg útifűmaghéj

3 dl víz

2 ek vanília aroma

1 kk citromlé

Krém:

csokis:

5 dl rizs vagy kókusztej

1,5 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő

2,5 ek holland kakaópor

kb 6-7 ek barna rizsliszt

vaníliás krém:

5 dl rizs vagy kókusztej

1,5 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő

3 ek vanília aroma

kb 6-7 ek barna rizsliszt

+ mentes csokoládé

+ rumaroma

+ darált dió

+ növényi cukormentes tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez az alapanyagokat (kivétel rizstejszín) kikeverjük és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt. (Mind a két krémnél így járunk el!).

Majd a piskótát felvagdossuk csíkokra, egy tál aljába tesszük egy részét, majd jön a rumaroma és darált dió, majd csokis krém, majd újra piskóta…. vaníliás krém.. amíg el nem fogy.

Majd olvasztott csokival befedjük, hagyjuk pár órát állni (vagy egy éjjelt). Növényi tejszínnel tálaljuk.