Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt

15 dkg Naturbit Köles liszt

5 dkg tápióka liszt

20 dkg eritrtit

1 cs sütőpor

kb negyed kk szódabikarbóna

2 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

2,5 ek olaj / kókuszolaj

4 dl víz

2 ek ecet

+Töltelékhez +

4 ek rumaroma

2-3 ek holland kakaópor

1 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő

kb 25 dkg baracklekvár

+ Tetejére+

12,5 dkg porrá őrölt eritrit

meggylé (én vegyes gyümölcsnek – fagyasztott – a levét használtam) annyi, hogy krémessé tegyük , majd az édesítőt

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18×23). Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Majd ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket kereszben is elvágjuk.

Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Majd evvel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Végül kikeverjük az édesítőt a gyümölcslével, majd evvel megkenjük. Pár órára hütőbe tesszük. Majd fogyasztható.