Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizslizt
7,5 dkg Naturbit köles liszt
2 ek édesítő (1:4)
5 gr sütőpor
20 gr útifűmaghéj
10 gr útifűmaghéj őrlemény
2,5 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Töltelék:
4 db zöld alma – lereszelve , édesítve + ízlés szerint fahéj
+ mentes olvasztott csoki
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kidolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd szaggatjuk kerek formával (én egy kis baba tányért használtam erre a célra). Majd a kis kerek formák széleit felhajtogatjuk. A reszelt ízesített almával megtöltjük őket. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit lekenjük vékonyan olajjal és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Olvasztott csokival meglocsoljuk.
![dscn9512](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9512.jpg)
![dscn9513](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9513.jpg)
![dscn9514](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9514.jpg)
![dscn9515](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9515.jpg)
![dscn9516](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9516.jpg)
![dscn9517](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9517.jpg)
![dscn9518](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9518.jpg)
![dscn9519](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9519.jpg)