Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizslizt

7,5 dkg Naturbit köles liszt

2 ek édesítő (1:4)

5 gr sütőpor

20 gr útifűmaghéj

10 gr útifűmaghéj őrlemény

2,5 dkg tápióka keményítő

3 dl víz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Töltelék:

4 db zöld alma – lereszelve , édesítve + ízlés szerint fahéj

+ mentes olvasztott csoki

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kidolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd szaggatjuk kerek formával (én egy kis baba tányért használtam erre a célra). Majd a kis kerek formák széleit felhajtogatjuk. A reszelt ízesített almával megtöltjük őket. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit lekenjük vékonyan olajjal és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Olvasztott csokival meglocsoljuk.