Hozzávalók:

22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt

10 dkg Naturbit Köles liszt

10 dkg Tápióka keményítő

1-2 kk só

1 cs sütőpor

3 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag

+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb 3 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk (én fánk szaggatóval csináltam).

Közben vizet forralunk, majd amikor felforrt, akkor a bageleket beletesszöük, kb 1-2 perc alatt fel is jön majd a víz tetejére, ekkor kivesszük és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük vékonyan olajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.