Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
7,5 dkg Naturbit köles liszt
1 cs sütőpor
3 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
4,5 dkg ChiaShake (csokis )
4 ek olvasztott mentes csokoládé
1 dkg holland kakaópor
+ anny rizstej, hogy kenhető masszát kapjunk
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a szóráshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakra. A krém alapanyagait összekeverjük, majd megkenjük a tésztát. Háromszögenkre vágjuk, majd a szélesebb részétől kezdve felteketjük, kiflit formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.