Hozzávalók:

12,5 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család süteményliszt

10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve

2 ek édesítő (1:4) (ITT)

1 cs sütőpor

12,5 dkg margarin

kb. 0,8 – 0,85 dl víz

+ kb 15 dkg darált édesített mák

+ 10 dkg szilvalekvár

+ Mester család diabetikus étbevonó

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többit és alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapon átdollgozzuk, majd három egyforma részre osztjuk.

Kinyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe (1818 vagy 18×23- ennél akkor kicsit vékonyabbak a lapok) tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk mákkal. Majd a következőnél is így járunk el. Majd az utolsó lapot és rátesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Majd olvasztott csokival borítjuk, és hagyjuk kihűlni.