Hozzávalók:
30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
12,5 dkg tápióka keményítő
7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3 ek édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
4,5 dl kókusztej – langyos
2 ek citromlé
1 cs szalakáli / sütőpor
Krém:
1 l kókusztej / rizstej
10 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
10 dkg Koko kókuszmargarin
17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
2 dl kókusztejszín / rizstejszín
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Majd hat egyenlő részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk (én kb 25×25 ös tepsi méretűre), az a lényeg, hogy vékony legyen a lapunk. Ezeket megsütjük.
Közben a krém alapaynagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha meghűltek a lapok és a krém, akkor megtöltjük .. Én alufóliát tettem alá, és amikor kész volt, akkor ráhajtottam. Egy éjjel a hűtőbe érdemes tenni, hogy jól összeálljon.