Hozzávalók:
30 dkg Mester házi enyérliszt
4 gr porélesztő
2 kk só
1 csapott ek útifűmaghéj
5 dkg puha margarin
7,5 dkg Koko Dairy free natúr joghurt
10 dkg reszelt növényi sajt
10 g Orgran tojáspótló (ITT) + víz
1,7 dl víz
+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikvert tojáspótlót és a margarint, növényi sajtot , majd eldolgozzuk benne, végül a vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk..ezt ismételjük háromszor. Majd az utolsó hajtogatás után kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a rizstejszínes olajjal, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.