Hozzávalók:

Tészta:

18 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

12 dkg tápika keményítő

4 dl víz

1 cs sütőpor

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek édesítő

2 ek citromlé

Teltelék:

85 dkg főtt köles

4-5 ek édesítő (1.4) – de kóstoljunk

4 ek citromlé

1,5 dl kókusztejszín

15 – 20 dkg mazsola

1-2 ek útifűmaghéj

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Majd két részre osztjuk és kinyújtjuk.

A kölest (ami jól kihűlt!!) összeturmixoljuk a kókusztejszínnel, édesítővel, útifűmaghéjjal, majd belekeverjük a mazsolát.

Az egyik lapot egy sütőpapíros tepsibe tesszük, majd beletesszük a tölteléket, majd rátesszük a másik lapot.

180 fokos sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.