Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
7 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt
4 dkg teff liszt
2 dg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
só
1 cs sütőpor
kb 5,8 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
Majd 5-10 percet pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kör alakba kinyújtjuk.
4 vagy 8 részre vágjuk (én 4 re vágtam , így óriás kifliket kaptam.)
Majd szélesebb részétől feltekerjük, kiflinek formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük olajjal vékonyan és megszórjuk magokkal.
180 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.