Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
9,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
4,5 dkg holland kakaópor
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
15 dkg olvasztott mentes csoki
kb 5,8 – 6 dl víz
2 ek citromlé
10 dkg mazsola
Töltelék:
4,5 dl Schlagfix natúr tejszín
ízlés szerint édesítő
1 cs vaníliás pudingpor
4 g útifűmaghéj őrlemény
+ olvasztott mentes csoki a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.
A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, útifűmaghéj őrleményt és a vaníliás pudingport, majd megtöltjük vele a süteményt. Tetejét csokival borítjuk.