Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

9,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

4,5 dkg holland kakaópor

3 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

15 dkg olvasztott mentes csoki

kb 5,8 – 6 dl víz

2 ek citromlé

10 dkg mazsola

Töltelék:

4,5 dl Schlagfix natúr tejszín

ízlés szerint édesítő

1 cs vaníliás pudingpor

4 g útifűmaghéj őrlemény

+ olvasztott mentes csoki a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, útifűmaghéj őrleményt és a vaníliás pudingport, majd megtöltjük vele a süteményt. Tetejét csokival borítjuk.