Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester süteményliszt
1 cs porélesztő
2 ek édesítő (1:4) (ITT)
1 ek útifűmaghéj
10 dkg puha margarin
2 ek holland kakaópor
15 g Orgran tojáspótló + 0,5 dl víz
kb 3,8 – 4 dl víz
+ 10 dkg olvasztott mentes csokoládé
+ 3 ek holland kakaópor
+ ízlés szerint édesítő
+ rizstejszín
+ 10 dkg kandírozott vagy reszelt citromhéj
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ baracklekvár (cukormentes) és rizstejszín keveréke
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat (kivétel a kakaópor) egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport (itt adhatunk hozzá 1-2 ek vizet).
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk mind a kettőt. Megkenjük az előzőleg kikevert kakaóport, olvasztott csokoládé, rizstejszín, édesítő keverékével, megszórjuk a citrommal. Majd feltekerjük.
Az így kapott két feltekert tésztát összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük.
Lekenjük baracklekvárral kikevert rizstejszínnel és 50 fokon 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 35-45 perc alatt megsütjük.