Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
12,5 dkg Tápióka liszt
2 kk só
1 cs sütőpor
1,5 dkg sörélesztőpehely
2,5 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb 6-6,5 dl víz
2,5 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük. Majd 6 részre osztjuk, zsemléket formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal vékonyan, majd megszórjuk lenmaggal. 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.
![41402250-298541270874875-1076419633029840896-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/05/41402250-298541270874875-1076419633029840896-n.jpg)
![41448761-328279721255031-324108583027343360-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/05/41448761-328279721255031-324108583027343360-n.jpg)
![41459323-819926678177634-898394518510895104-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/05/41459323-819926678177634-898394518510895104-n.jpg)
![41566197-547821735652438-8693277939002769408-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/05/41566197-547821735652438-8693277939002769408-n.jpg)
![41611872-2257620427600892-8474121838245445632-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/05/41611872-2257620427600892-8474121838245445632-n.jpg)