Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

12,5 dkg Tápióka liszt

2 kk só

1 cs sütőpor

1,5 dkg sörélesztőpehely

2,5 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

kb 6-6,5 dl víz

2,5 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük. Majd 6 részre osztjuk, zsemléket formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal vékonyan, majd megszórjuk lenmaggal. 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.