Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain

2020. november 18.|Szeretetkonyha|

Ajánlott bejegyzések

Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
Szeretetkonyha – Ajánló az „Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Banános – epres sorbet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Epres – banános szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Vaníliás tejfölös szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Almás – diós csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Pizza rizslapból ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

Egy hónapja! Emlékszem mennyire vártuk Annáva Egy hónapja! 
Emlékszem mennyire vártuk Annával. És az élmény leírhatatlan ♥️♥️♥️♥️

@annaszalaikiss
@realstraykids
@straykids_official_jp
@jypstraykids

#straykids #straykids #stay #frankfurt #concert
Rengeteg új recept van még a tarsolyomban, de cs Rengeteg új recept van még a tarsolyomban, de csemegézek nektek a régebbiekből is, hiszen sok olyan volt, amit kimondottan nagyon szerettetek. Ez a kevert köleses - kókuszos finomság is meggyel a tetején is nagy favorit volt nálatok. Alapvetően főtt köles, kókuszreszelék, barna rizsliszt, tápióka keményítő az alapja. Egy nagyon egyszerű finomség, ami meggyel a tetején csúcs szuper ( egyébként én már málnával is elkészítettem, na azzal is bitang jó lett ).
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

40 dkg fött köles

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg kókuszreszelék

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl növényi tej

2 ek citromlé

Tetejére:

20 dkg meggy pépesítve 

kb. 0,5 dl növényi tejszín

1-2 kk útifűmaghéj őrlemény

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük  és alaposan kikeverjük.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A pépesített meggyet, növényi tejszínt és útifűmaghéjat kikeverjük ( kenhető legyen ), majd a még forró sütemény tetejére kenjük.

Így hagyjuk, hogy kihűljön, majd fogyasztható!

#vegán #gluténmentes #sütemény #monakonyhaja #recept #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes
Tavalyi egyik nagy kedvenc volt ez a kifli. Többe Tavalyi egyik nagy kedvenc volt ez a kifli. Többen is elkészítettétek, így gondoltam megosztom ismét.  A barna rizsliszt mellé lenmagliszt került ( és akkor meg is ragadom a szót, hogy érdemes a Grapoillától rendelnetek, hiszen a kuponkódommal kedvezményt is kaptok rá!!! https://grapoilashop.hu/ ). Nagyon finom, ropogós a külseje, pihe - puha a belseje! Ha szeretitek az ilyen típusú pékárut, akkor érdemes megsütni!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverék, élesztőmentes, lassú felszívódású, vegán! És ennyi mentesség mellett is brutál finom ;) <3
Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmag
15 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2-3 k só
6,25 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk kör alakba és négy egyenlő részre vágjuk.
Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.
#szponzorálttartalom #vegán #gluténmentes #kifli #monakonyhaja 
#lenmagliszt #lenmag #grapoila #reggeli #breakfast #tejmentes #tojasmentes #lassufelszivodasu
Nem, nem kakaós piskóta!!! :D A nagyon megszeret Nem, nem kakaós piskóta!!! :D A nagyon megszeretett diólisztból készült egy újabb csuda finomság. Pudingos krém, közé eper és banán... Igazából ennyi, ja meg a tetejét megszórtam kakaóporral! Full egyszerű, de mégis nagyon finom.
Ezt a diólisztet érdemes kipróbálnotok, annyira finom, könnyed piskótát lehet vele készíteni szerintem.
Én a @grapoila - tól szerzem be ( https://grapoilashop.hu/ ), ahol ha használjátok a MONAKONYHAJA kuponkódot, akkor kedvezményt is kaptok ;)
A recept természetesen glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
Piskóta:
10,5 dkg köles liszt
7,5 dkg Grapoila dió liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4 )
7 g sütőpor
2,5 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital ( rizs, kókusz... )
20 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
+ 15 dkg eper
+ 1 - 2 db banán
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.
21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A pudingport a növényi itallal, édesítővel együtt egy lábasba tesszük, elkeverjük, megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és alaposan kikeverjük.
A meghűlt piskótára kenjük a krém felét, erre rászórjuk az epret, majd az előzőleg felkarikázott banánokat.
A gyümökcsökre pedig rátesszük a maradék krémet, eloszlatjuk, megszórjuk kakaóporral, majd hagyjuk 5-6 órát ( lehet egy éjjelt is ), hogy jól összeálljon.
#szponzorálttartalom 
#vegán #monakonyhaja #recipe #gluténmentes #tejmentes #tojasmentes #gyümölcs #vanília #dió #sütemény #recept #cukormentes #irdiéta #summer #nyár
Próbáltátok már a tejfölös süteményt? Én Próbáltátok már a tejfölös süteményt? Én még a nem mentes életemben sem, de itt volt - pont ezért - az ideje. Természetesen nem rendes tejföl került bele, hanem növényi alapú, egyébként pedig senki nem vette észre, hogy növényi alapú, mert nagyon ízlett mindenkinek. Szerintem egy próbát megér mindenképp, mert nagyon egyszerű dologról van szó, viszont annál finomabb!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg édesítő (1:4 )
2,2 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
2,75 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital
5 dkg édesítő (1:4)
5 dkg margarin
1,5 dl növényi tejföl
+ 10 dkg eper lekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk anedves alapanyagokat.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl.
A krémhez a pudingport, édesítőt, növényi italt egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint és a tejfölt.
A meghűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük lekvárral.
Majd a tetejére oszlatjuk a vaníliás krémet.
Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.
#vegán #gluténmentes #recipe #monakonyhaja #healthyfood #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #vaníliás #tejfölös #plantbased #növényi
Az alma és a dió párosítása nekem nagyon bejön, de ezt már biztos észrevettétek. Hoztam nektek egy almás - diós csiga receptet, ami egyébként már jó ideje itt lapult a gépemen, és most eszméletlen fel, hogy még meg sem osztottam veletek! Még tart a nyár, szóval nyugodtan lehet elkészíteni, és vinni magatokkal a strandra vagy akár a kirándulásra, vagy éppen a gyerkőcnek csomagolni a táborba!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
4,5 dkg útifűmaghéj
10 dkg cirok liszt
4 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
7,5 dkg margarin
2 dl víz
1 kk citromlé
Töltelék:
15 dkg darált dió
20 dkg alma - reszelve
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük majd beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet. 
Hagyjuk állni 5-10 percet a tésztát.
Jó alaposan összedolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A tölteléket kikeverjük, majd eloszlatjuk a tésztán.
Feltekerjük és csigákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat, majd 180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.
#healthyrecipes #cukormentes #tojasmentes #tejmentes #recept #healthyfood #monakonyhaja #gluténmentes #vegán #recipe #fruit #alma #dió
A rizspapíros receptek még mindig nincsenek kima A rizspapíros receptek még mindig nincsenek kimaxolva nálam :D Még van jó pár ötletem vele, de addig is hozom az egyik legújabbat. Pizza készült most vele :D Jó jó, mielőtt bárki is megint kötekedne... mindannyian tudjuk, hogy ez amolyan kamu pizza :D De aki akar, az még a levegőbe is bele tud és szokott is kötni ( mondjuk rólam lepattan :D ). Szóval...Csicseriborsós masszába megfürdettem eme rizslapokat, majd egymásra pakoltam, széleit bahajtottam, és jöhettek a cuccok a tetejére, majd 20 perc szoli.... ennyi...
Amit legközelebb változtatok, hogy a csicseriborsós masszába is fogok tenni bazsalikomot és oregánót. De amúgy így is bomba jó volt. Én összehajtottam és úgy ettem :D
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

4 db rizslap

7,5 dkg csicseriborsó liszt

fekete só

2 dl víz

+ ízlés szerinti feltétek

+ olaj a kenéshez

Elkélszítés:

A csicseriborsó lisztet kikeverjük egy tálban a vízzel és a fekete sóval.

Majd öntsük egy tálcára ( így egyszerűbb lesz belemártani a lapokat ).

Egyesével mártsuk bele a rizslapokat, mind a két oldalát neki.

Majd egy sütőpapíros tepsire ahogy belemártottuk a lapot, már tehetjük is rá.

A négyet egymásra, így kapjuk meg a "pizza" alapot.

A széleit hajtsuk be, ugyanúgy, amikor a pizzát készíted.

Majd jöhetnek a feltétek:

fűszeres paradicsomszósz

kukorica

növényi sajt........ stb

Majd a szélét kenjük le vékonyan olajjal.

180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
#pizza #ricepaper #recipe #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #streetfood #ricepaperpizza #healthyfood #healthyrecipes #recept #tejmentes #tojasmentes #cukormentes
Nagyon megszerettem az arany lenmaglisztet, meg a Nagyon megszerettem az arany lenmaglisztet, meg a dió lisztet ( ahogy az utóbbi recepteknél láthattátok ), egyre többet használom őket. A piskóták nagyon jó állagúak lesznek, nincs mellékíz ( ha valaki ezt gondolná ), nekünk tényleg nagyon beváltak! A mostani jó kis krémes süti az arany lenmagliszttelkészült. Erre lekvárt kentem, majd  köleses krém került, majd pedig egy barackos jött a tetejére. Szereintem nagyon finom lett!!! Ha szereted az ilyen egyszerű, de mégis nagyon finom sütiket, akkor érdemes kipóbálnod.
Az arany lenmaglisztet a @grapoila - tól szereztem be ( https://grapoilashop.hu/ ), ha rendelsz ne felejtsd el használni a MONAKONYHAJA kuponkódot a kedvezményért!!!
Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg köles liszt

5,5 dkg Grapoila arany lenmagliszt

4 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

1 dkg útifűmaghéj

1,65 dl víz

5 dkg margarin

Köleses krém:

15 dkg köles

6 dl növényi ital ( rizs vagy kókusz vagy mandula )

1 kk citromlé

1 ek vanília aroma

10 dkg növényi mascarpone

ízlés szertint édeítő

Barackos krém:

30 dkg barack - nekem befőtt volt

10 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint édesítő

+ 10 dkg baracklekvár - cukormentes, gluténmentes, vegán

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük a növényi itallal, édesítjük, megfőzzük.

Ha megfőtt, akkor belekeverjük a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük.

Belekeverjük a vanília aromát és a mascarponét. 

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.

Egy 21x21 - es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tészta masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A barackot pépesítjük botmixerrel, hozzákeverjük a mascarponét, ha szükséges édesítjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor először megkenjük a lekvárral, majd rákenjük a köleses krémet, majd erre a barackost.

Tegyük hűtőbe egy éjjelre.

#szponzorálttartalom #barack #köles #aranylenmagliszt#vegán #gluténmentes #monakonyhaja #recept #recipe #healthyrecipes #healthyfood #cake #fruit #peach
Na.. így - így! Köszönd is meg, hogy elmentem Na.. így - így!
Köszönd is meg, hogy elmentem megnézni ahogy ugrálsz a színpadon! 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

@realstraykids
@straykids_official_jp
@annaszalaikiss
@gnabnahc

#straykidsstay #straykids #straykidsmoments #memory #stay #straykidsworlddomination #domination #frankfurt #concert #worldtour #bangchan #moment #happylife #monakonyhaja
Ezek az epres csigák már jó ideje elkészültek Ezek az epres csigák már jó ideje elkészültek nálam, de még nem osztottam meg veletek! Nagyon finom, puha kelt tészta készült, abba volt az eper beledolgozva. Majd pedig egy vanilíás tölteléket kapott. Szerintem nagyon finom lett, és még amivel el is tudnám képzelni, az eper helyett áfonya! Mennyire szép színt is tud adni a tésztának! Szerintem azzal is el fogom majd készíteni!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
7 dkg margarin
2,5 dl növényi ital
Töltelék:
40 g Mester család vaníliás pudingpor
1 kk rumaroma
3 dl növényi ital
ízlés szerint Mester család édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az epret kiolvasztjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint.
Hozzáadjuk a kiolvasztott epret, összedolgozzuk vele, majd a növényi italt. Alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben a pudingport, édesítőt, rumaromát és növényi italt egy lábasba tesszük és megfőzzük. 
Ha megkelt a tészta, akkor barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Majd kinyújtjuk ( nem kell vékonyra!!! ), kb egy ujjnyira.
Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük óvatosan.
Csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük mindegyiket.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
#vegán #gluténmentes #monakonyhaja #fyp #viralvideos #food #healthyrecipes #healthyfood #recipe #recept #cukormentes #tejmentes #tojasmentes #sütemény
Van ez a mangó sticky rice. Biztos találkoztatok Van ez a mangó sticky rice. Biztos találkoztatok már vele. Annyiszor keringett nekem a szemem előtt, hogy mondom készítek már én is. Annyi, hogy nem mangóval, hanem eperrel készítettem el ( van itthon mangó, de nekem valahogy az eper jobban passzolt hozzá ). Nos.. Amúgy szerintem brutál finom, de nekem nagyon olyan hatása volt, mint amikor édesanyám a gyümölcsrizst készítette ( itt ugye a rizsről beszélek ), ő is tejszínessen csinálta, csak ő a felverte a tejszínt és így forgatta bele a megfőtt tejberizst.. Abszolút érdemes amúgy kipróbálnotok ezt a recit, mert nagyon finom!  Én kókuszitalt és kókusztejszínt használtam, mert az erdeti receptben is azt írja. 
Glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

35 dkg rizs

7 dl víz

3 dl kókusz ital

2 dl kókusztejszín

6 dkg édesítő (1:4)

csipet só

Epres feltét:

40 dkg eper

ízlés szerint édesítő

1 ek citromlé

Elkészítés:

A rizst átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük 7 dl vízzel, csipet sót hozzáadjuk és az édesítőből 1 dkg - ot.

Megfőzzük.

Közben a kókuszitalt és a kókusztejszínt, kikeverjük egy lábasba, hozzáadjuk a maradék édesítőt, majd felfőzzük.

Ha a rizs megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókuszos keveréket, alaposan összekeverjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük pár órára.

Az epreket ( nekem fagyasztott volt ) lábasba tesszük a citromlével és az édesítővel, megfőzzük. 

Majd ha meghűlt a rizs és az eper akkor tálaljuk.
#stickyrice #rice #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #tojasmentes #tejmentes #cukormentes #recept #recipe #healthyfood #healthyrecipes #food #viralvideos #fyp
Egy jó kis almás pite receptet hoztam nektek má Egy jó kis almás pite receptet hoztam nektek mára, de természetesen nem a megszokott :D Köles réteg került a fahéjas alma alá. Na ez pont olyan süti ( ismét ) amire aztán tényleg nem lehet azt mondani, hogy száraz :D A tésztája barna rizsliszt, köles liszt és arany lenmagliszt ( ezt a @grapoila rendeltem - https://grapoilashop.hu/- ahol ha használod a MONAKONYHAJA kuponkódot, akkor kedvezményt kapsz a vásárlásból ;) Csak mondom :D ). Szóval, ezek a lisztek nagyon jó kis alapot adtak a sütinek, nem kemény, hanem omlós! Szerintem érdemes kipróbálnotok, jó kis cucc lett ! <3 :D 
Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

5 dkg Grapoila Arany lenmagliszt

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg margarin

1,3 dl víz

Töltelék:

5 dkg köles

2 dl növényi ital

1 kk citromlé

1 kk vanília aroma

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

45 dkg alma

+ olaj a kenéshez

+ pár szem dió a tetejére

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ mentes zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés:

A kölest alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt és édesítőt, megfőzzük. Belekeverjük a citromlevet, hagyjuk kihűlni.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk.

Megforgatjuk fahéjas édesítőben.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk ( vagy sütőpapírral kibéleljük ) - nekem foglalt volt a pite formám, így egy szélesebb kenyérformába készítettem el - .

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két harmad részét kinyújtjuk és a formába egyengetjük.

Megszórjuk zsemlemorzsával, erre rákenjük a megfött kölest, majd jöhet az alma.

A maradék tésztát kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle, vagy felcsíkozzuk, és a pite tetejére tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

#szponzorálttartalom #alma #sütemény #köles #aranylenmagliszt #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #food #healthyrecipes #healthyfood #recipe #recept #cukormentes #tejmentes #tojasmentes
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (4)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (10)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (5)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (190)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (433)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 249)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top