Hozzávalók:

32,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt

4 g sütőpor

2,5 dkg édesítő (1:4)

2,5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

5 dkg darált dió

3 dkg holland kakaópor

3 dkg édesítő (1:4)

kb.0,4 dl rizstejszín (ne legyen folyós a töltelék)

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk a tésztát.

A tészta darabok közepére az előzőleg kikevert dió-kakaópor-édesítő-rizstejszín keveréket betöltjük.

Gombócokat formázunk belőlük.

Majd mindegyiket téglalap alakba kinyújtjuk. A közepükbe 4-5 vágást ejtünk. Majd megcsavarjuk. Végül a csavart rudat kör alakba összerakjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Bake Free kelt tésztaliszt itt:

https://edenpremium.hu/termek/bake-free-kelt-teszta-lisztkeverek-1000g/