Hozzávalók:
30 dkg főtt , áttört burgonya
22,5 dkg Mester Házi kenyérliszt
12,5 dkg növényi joghurt
5 dkg margarin
0,75 dl víz
6 g porélesztő
2 kk só
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát. Összedolgozzuk vele, majd hozzáadjuk a margarint, azzal is összedolgozzuk, majd a növényi joghurtot és vizet. Jó alaposan összegyúrjuk.
1 órát meleg helyen kelesztjük, majd szilikon lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ezt ismételjük meg még kétszer, majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
https://www.mestercsalad.hu/