Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg barna rizsliszt
6 g útifűmaghéj
2 kk só
1 cs porélesztő
15 dkg növényi joghurt
4 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
4-5 részre elosztjuk. Golyókat formázunk belőlük, sütőpapíros tepsire tesszük, majd tetejét egy picit lenyomjuk.
Lekenjük olajjal a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal, majd 50 fokon kb. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
https://www.mestercsalad.hu/
![168038938-757759958258750-3181630964181137827-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/04/168038938-757759958258750-3181630964181137827-n.jpg)
![169085077-154940866540420-8606010313327614106-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/04/169085077-154940866540420-8606010313327614106-n.jpg)
![169085386-222337442977489-4256724496469498236-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/04/169085386-222337442977489-4256724496469498236-n.jpg)
![169150833-2765810890337811-3989783226390576516-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/04/169150833-2765810890337811-3989783226390576516-n.jpg)