Tészta:
20 dkg Barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj
8 g sütőpor
1 kk só
1 kk bazsalikom
1 kk oregánó
4 dl víz
1 ek citromlé
Feltét:
25 dkg barna baby csiperkegomba (Chefgomba)
25 dkg reszelt növényi sajt
15 dkg babi répa
25 dkg baby spenót apróra szeletelve
10 dkg kukorica
vegán majonéz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk, majd kb. 10 percet pihentetjük.
Majd sütőpapíron téglalap alakra kinyújtjuk, széleit behajtjuk.
Megkenjük a majonézzel.
A növényi sajt felét erre rászórjuk.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, és 2-3 felé vágjuk, majd rászórjuk a tésztára, majd jöhet a répa, spenót, kukorica, majd ismét növényi sajt.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Chefgomba itt:
https://chefgomba.hu/