Gyökér kenyér:
Hozzávalók:
30 dkg Aby házi kenyérliszt
1,5 dkg kukoricapehely
1 cs porélesztő
1 kk só
1 ek útifűmaghéj
2,5 dl víz
1 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül belegyúrjuk az olajat.
Lisztes lapon hosszúkás alakra formázzuk, majd csavarunk rajta.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
Leves:
Hozzávalók:
1 db paprika
2 db kisebb burgonya
60 dkg sütőtök
8 dl víz
1 kk só
1 ek ételízesítő – gluténmentes
2 dl növényi tejszín
2 ek olaj
Elkészítés:
A tököt és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk.
A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk.
A paprikát lepirítjuk az olajon , majd hozzáadjuk a burgonyát és a tököt, elkeverjük, majd sózzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük a vízzel és puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt.
A gyökérkenyérből szeleteket vágunk és gofri sütőben megpirítjuk, majd tálaljuk.
Aby Házi kenyérliszt itt:
https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek