Hozzávalók:
35 dkg Aby Házi kenyérliszt
4 dl víz
1 ek citromlé
0,6 dl olaj
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
+ 2 ek holland kakaópor
+ 1 dkg édesítő
+ 4-5 ek növényi tej
Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej
1 cs epres pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej
+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait alaposan kikeverjük.
Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta egyik felét beletesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, édesítőt és növényi tejet, elkeverjük, majd a formába öntjük.
Villával húzkodunk bele, hogy mintás legyen.
180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.
Közben a pudingokat megfőzzük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, felszeleteljük.
Majd felváltva rétegezzük a pudinggal a szeleteket.
Folpackba csomagoljuk, majd a hűtőben 3-4 órát pihentetjük.
Végül csokival borítjuk, majd hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.
Aby Házi kenyérliszt itt:
https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek