Hozzávalók:

30 dkg Aby Házi kenyérliszt

6 g porélesztő

5 dkg édesítő (1:4)

5 dkg margarin

1 dl rizstejszín

1 dl rizstej

Töltelék:

35 dkg natúr gluténmentes 100%-os gesztenyemassza

2 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

kb 5-6 ek növényi tejszín

20 dkg meggy

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a rizstejszínt. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat kikeverjük (kivétel a meggy).

A pihentetés után lisztes lapon átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk.

Eloszlatjuk a gesztenyés krémet a lapon, majd megszórjuk a meggyel.

Két oldalát behatjuk, majd a másik oldalától feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, megszúrkáljuk.

180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Aby Házi kenyérliszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek