Hozzávalók:

Zsemle (2 db – hoz)

15 dkg Barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

2,5 dl víz

1-2 kk só

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Hamburger pogácsa:

30 dkg vegyes zöldség keverék

1 üv Salicornia alga (itt találod )

2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 kk só

ízlés szerint zöldfűszerek

3,5 dkg útifűmaghéj

0,5 kk kurkuma

+ saláta, uborka, paprika, vegán majonéz

+ Zöld alga pesto (itt találod)

Elkészítés:

A zsemlékhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, Jól összedolgozzuk, majd 2 db zsemlét formázunk belőle.

Tetejüket vékonyan leolajozzuk, majd megszórjuk gluténmentes sörélesztőpehellyel.

180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A pogácsa hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd négy részre szedjük és kontaktgrillben megsütjük.

Ha kész a zsemle és kihűlt, kettévágjuk.

Alulra majonézt teszünk, majd egy algás pogácsát, majd zöld alga pestot, uborkát, paprikát, majd egy újabb pogácsa jön.

Majd majonéz, uborka, paprika, saláta, és alga pesto.

Majd fogyaszthatjuk is.

Az alga termékeket megtalálod az Íztenger oldalán KATT IDE