Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
3 dkg Mester család vaníliás pudingpor
4 ek édesítő (1:4)
3,7 dl növényi tej
1 cs porélesztő
7,5 dkg margarin
+ növényi tejszín a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet, alaposan összedolgozzuk.
Lisztes lapon átdolgozzuk, majd 5 részre osztjuk a tésztát.
Majd mindegyiket kisodorjuk, kettéhajtjuk és összetekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a növényi tejszínnel, majd megszórjuk édesítővel.
50 fokon 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.