Hozzávalók:
22,5 dkg Mester család Kelt tészta liszt
27,5 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
2 dl növényi tejszín
2 dl növényi tej
3,5 dkg útifűmaghéj
Töltelék:
3 dl növényi tej
4 dkg Mester család csokoládés pudingpor
2 ek rumaroma
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
szükség szerint édesítő
+ olaj a sütéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és növényi tejszínt. Alaposan összedolgozzuk , majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük. A csokin kívül az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd megfőzzük, végül hozzáadjuk a csokit és egyneművé keverjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
6 darab kockára vágjuk, majd a tölteléket elosztjuk benne, egyik oldalára tesszük mindegyiknek.
A másik oldalát ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.