Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex – KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 dkg Viva Natura Hibiszkusz virágpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
4 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
2,5 dl víz
1 kk citromlé
Töltelék:
75 dkg alma – megmosva, lereszelve
1 kk fahéj
1 kk szerecsendió
1 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 dkg útifűmaghéj
1 kk citromlé
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.
Egy pite formát vékonyan kiolajozzuk, majd a tésztát nedves kézzel elegyengetjük benne, mindenhova egyformán jusson, majd megszúrkáljuk villával az alját.
A lereszelt almát az összes többi alapanyaggal együtt összekeverjük, majd a tésztára halmozzuk, és eloszlatjuk rajta.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.