Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápiókakeményítő
3 dkg útifűmaghéj
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex por – KATT IDE – ITT TALÁLOD
kb 2,35 – 2,4 dl víz
1 ek citromlé
4 dkg édesítő (1:4)
1,5 dkg Viva Natura Hibiszkusz virágpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
Töltelék:
30 dkg köles túró – édesítve ( 7,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd négyszeres növényi tejben megfőzzük )
1,5 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A köles tűrót kikeverjük a csipkebogyó húsporral, majd a kinyújtott tésztát megkenjük vele.
Két hosszanti oldalát behatjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.