Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék

3 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 gr porélesztő

8 dkg margarin

1,4 dkg útifűmaghéj

3,75 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg darált mák

2 db nagy alma – reszelve

ízlés szerint édesítő

1-2 kk fahéj

+ Olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.

1 órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelék alapanyagait kikeverjük.

Majd a tésztát barna rizslisztes lapon ( én egy nagy asztalra terítőt szoktam tenni, és azon nyújtom ki ) nagyon vékonyra nyújtjuk.

Az egyik felére halmozzuk a tölteléket , eloszlatjuk rajta, majd feltekerjük ( erre jó a terítő, mert azzal tökéletesen fel lehet tekerni.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE