Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék
3 dkg Mester család édesítő (1:4)
5 gr porélesztő
8 dkg margarin
1,4 dkg útifűmaghéj
3,75 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg darált mák
2 db nagy alma – reszelve
ízlés szerint édesítő
1-2 kk fahéj
+ Olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelék alapanyagait kikeverjük.
Majd a tésztát barna rizslisztes lapon ( én egy nagy asztalra terítőt szoktam tenni, és azon nyújtom ki ) nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az egyik felére halmozzuk a tölteléket , eloszlatjuk rajta, majd feltekerjük ( erre jó a terítő, mert azzal tökéletesen fel lehet tekerni.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
![345884561-264664592644407-2208462236914024946-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345884561-264664592644407-2208462236914024946-n.jpg)
![345878512-1652951978515984-2645373715968711750-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345878512-1652951978515984-2645373715968711750-n.jpg)
![345878326-259337799988731-5701024250958397892-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345878326-259337799988731-5701024250958397892-n.jpg)
![345859963-1235081427139297-8947568720851022248-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345859963-1235081427139297-8947568720851022248-n.jpg)
![345858563-973955713786906-3571205576561880837-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345858563-973955713786906-3571205576561880837-n.jpg)