Hozzávalók:
15 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék
20 dkg Mester család Házi kenyérliszt
15 dkg Mester család süteményliszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
16 dkg margarin
3,6 dl víz
Töltelék:
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva
40 dkg köles túró
5 dkg Mester család holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.
Középen hosszában kettévágjuk, majd összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.